Historiek

HISTORIEK

* Het ontstaan van Hannekensnest

Als kind werd Mark Wouters groot tussen pony’s en paarden. Als 7-jarige reed hij zijn eerste ponykoers, meteen was het prijs en werd het zijn eerste overwinning! Marieke nu reeds 33 jaar zijn vrouw kwam destijds reeds supporteren samen met haar broer die bij Mark in de klas zat. De ponykoersen verdwenen, maar zijn passie voor paarden bleef. Het zat dan ook in de familie. Zijn overgrootvader sleepte boten met paarden langs het kanaal in ca. 1903.

Bovendien boerde zijn grootvader met paard en kar, maar deed ook transport met paard en kar voor onder andere de aanleg van de Aarschotsesteenweg in ca. 1948.

De vader van Mark ploegde de akkers met het paard. Het hele gezin kreeg de kans om met paarden kennis te maken. Zowel broers Jos en Paul als Mark zelf, ontdekten de paardenkoersen en later ook dressuur en jumping wedstrijden in LRV. Zussen Mieke en Julia hielden het bij recreatief rijden thuis.

 Door omstandigheden werd de liefde voor het paard bij Mark op een laag pitje gezet want huisje, tuintje, kindjes en winkel eisten alle aandacht op.

Zoon Tom vond zijn passie in de voetbal, maar bij dochter Steffy zit de microbe van paarden in haar bloed. Mark kocht een kleine pony voor haar (was zwanger) die na enkele maanden een veulentje kreeg LOVELY. Steffy was toen 5 jaar. Op 12-jarige leeftijd heeft Steffy haar eerste rij pony Lady gekregen. Samen met papa Mark gingen ze op training, wedstrijden en zo begon het bij Mark ook weer te kriebelen.

 

Wegens dat Mark en Marieke nog andere uitdagingen voor zich hadden stopten ze 6 jaar geleden met de winkel die ze steeds met hart en ziel hebben uitgebaat.

Maar 4 jaar geleden sloeg het noodlot toe en kreeg Steffy gezondheidsproblemen waardoor ze haar trainingen ,wedstrijden en hoge school noodgedwongen moest opgeven. Dit zijn reeds zware jaren geweest, zowel voor haar als haar ouders. Maar dankzij haar paarden vindt ze steeds de kracht om elke dag te blijven vechten. Er is niemand die haar beter begrijpt dan haar eigen paard.


Zo is ook het concept vzw Hannekensnest ontstaan. Paarden hebben een therapeutisch effect dat Steffy ook wil delen met andere mensen. Ze is jong, maar heeft al veel levenservaring opgedaan door al haar tegenslagen. De uitdaging aangaan om elke dag opnieuw te vechten om iets van je leven te maken is zwaar voor een jong meisje, maar ze doet het toch maar!

Papa Mark heeft 2 tuigpaarden samen met een kleine en grotere huifkar zodat hij tochten kan maken. Hierdoor kan hij zijn passie voor paarden terug over brengen naar jong en oud.


Zo krijgen Mark, Marieke en de kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte om meer te doen voor mens en paard, een lang gekoesterde wens die werkelijkheid wordt.

VZW Hannekensnest

“Een warm nest voor mens en dier”

Contact:        info@hannekensnest.be

Hannekenstraat 89      3130 Betekom


Weekdagen: tussen 19 en 20u        0493 79 57 61